Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η ντροπολογία για την "επίταξη"

Επιλογή καθαρά φασιστικού τύπου, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του ΠΑΣΟΚ.
Ο αγώνας κατά των νεοταξιτών, δεν είναι ταξικός.
Είναι αγώνας Πατριωτικός, υπόθεση όλων μας.
 
Σε επιλογές που θυμίζουν παλιές σκοτεινές εποχές και φασιστικές νοοτροπίες, καταφεύγει το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, για να κάμψει τον αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών, για την υπεράσπιση της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς τους.
 
Συγκεκριμένα, με χουντικού τύπου «πράξη νομοθετικού περιεχομένου», το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, στρέφεται πια άμεσα κατά της κοινωνίας, υιοθετώντας μέτρα που προβλέπουν:

«Εφόσον κάποιος αρνείται να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.
Δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υποδομών να αφαιρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή την άδεια δημόσιας χρήσης, καθώς και να αναθέτει σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης την εκτέλεση μεταφορικού που κάνουν τα οχήματα δημόσιας χρήσης.
Ακόμη, στην σχετική τροπολογία προβλέπεται πως όποιος ενώ τελεί υπό το καθεστώς της επίταξης αρνείται να συμμορφωθεί ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών. Σε περίπτωση μάλιστα που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης. Ως άρνηση συμμόρφωσης ορίζεται:
  • Η μη εκτέλεση συγκεκριμένης εντολής του αρμόδιου δημοσίου οργάνου.
  • Η μη εκτέλεση μεταφορικού ή άλλου έργου κατά το συνήθη τρόπο λειτουργίας της οικονομίας.
  • Η εγκατάλειψη του επιταγμένου οχήματος
  • Η χρησιμοποίηση του επιταγμένου οχήματος για την παρακώλυση συγκοινωνιών ή για την πρόκληση κοινής ανάγκης.
Η μη εκτέλεση έργου θα διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά υπουργού, ενώ την ίδια στιγμή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανατίθεται και σε οδηγούς ιδιωτικών φορτηγών η εκτέλεση δημόσιου έργου».
Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί την ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, αυτό που εδώ και καιρό έχει σαφώς περιγράψει: Πως έχουν δρομολογηθεί επιλογές τύπου «Τσολάκογλου», δεδομένου ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, με την λαϊκή εντολή, παράνομα και ενάντια στις επιταγές του συντάγματος, να βρίσκεται σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών μας συνόρων.
Ακόμη καλεί τους κοινωνικούς αγωνιστές που βρίσκονται στην πρωτοπορία της αντίστασης κατά των νεοταξιτών, να καταλάβουν πως, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε πια με ταξικού τύπου αναμετρήσεις, αλλά με κάθετη αντιπαράθεση με ένα σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλει «παγκόσμια διακυβέρνηση», οικονομική εξαθλίωση, μείωση της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη και εκποίηση του εθνοχώρου μας. Στοιχεία δηλαδή που συναποτελούν μια σαφή επίθεση κατά της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας μας συνολικά και τα οποία μπορούν να απαντηθούν, με έναν και μόνο τρόπο: Τη συσπείρωση όλου του ελληνικού λαού στο Πατριωτικό, Παλλαϊκό, Δημοκρατικό Κίνημα του Πατριωτικού Μετώπου, το οποίο έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από την «σταύρωση» του αργεντίνικου λαού, είναι το μοναδικό ελληνικό πολιτικό Κίνημα που στόχο έχει την πλήρη ανατροπή του σημερινού αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος, πάντα φυσικά με ειρηνικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Μια που ο τελικός στόχος είναι, η επιστροφή της Πατρίδας μας στην κοινωνία της αλληλεγγύης, της εγγύησης του εθνοχώρου μας, της άμεσης και ουσιαστικής δημοκρατίας, της προστασίας των αδυνάτων αλλά και της τιμωρίας όλων των ενόχων οι οποίοι οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό μας στην σημερινή άθλια πραγματικότητα.
Ο αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών που συντονίσθηκε με την παραπάνω επιταγή, με τη χρήση ως συμβόλου του αγώνα τους της ελληνικής και μόνο της ελληνικής σημαίας αντί των έγχρωμων συντεχνιακών-κομματικών συμβόλων και τη σαφή αντιπαράθεση με ολάκερο το νεοταξίτικο σύστημα, δίνουν τον παλμό των ημερών που έρχονται.
Ο φασισμός δεν πέρασε ποτέ στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ούτε και τώρα δεν θα περάσει. Και όταν όλος πια ο ελληνικός λαός αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να είμαστε σίγουροι πως τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση.
 ---------------------------------
 Τέλος για να αντιληφθούν όλοι οι αναγνώστες  μας ότι η επιχειρούμενη επιταξη είναι εξώφθαλμα αντισυνταγματική, και στα πλάισια της κατάλυσης της Συνταγματικής Νομιμότητος από την κατοχική κυβέρνηση GAP, παραθέτουμε την σχετική Συνταγματική διάταξη:
"Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών" (Άρθρο 22 παρ4)
Εδώ όμως δεν έχουμε ούτε πολεμο, ούτε επιστράτευση, ούτε ανάγκες άμυνας, ούτε θεομηνία, ούτε θέμα δημόσιας υγείας. 'Εχουμε μόνο μια δημαγωγούσα κατοχική κυβέρνηση, που επιχειρεί να "γλείψει" τον ίδιο τον λαό που βιάζει.... και όποιος έχει μυαλό, ας το χρησιμοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου