Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

"Περασμένα μεγαλεία" το τραίνο για την Φλώρινα


Οι υποσχέσεις και τα λόγια των πολιτικών μας ηγητόρων αποδείχθηκαν αέρινα. Σκοπός τους ήταν μόνο να μας καθησυχάσουν, όπως καθησυχάζεις ένα ζώο πριν το σφάξεις.

Το τραίνο, συνδεδεμένο εδώ και έναν αιώνα με την ιστορία και την φυσιογνωμία της πόλης μας, από αύριο, 30 Ιανουαρίου παύει πια να σφυρίζει. Θύμα και αυτό στον βωμό του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου του ΔΝΤ, και των εδώ πρακτόρων του.

Κάθησαν με χαρτί και μολύβι, και υπολόγισαν ότι είμαστε ασύμφοροι, και δεν πρέπει να έχουμε βολική και φθηνή, λαϊκή συγκοινωνία με το κέντρο. Βλέπετε, λεφτά μπορεί να υπάρχουν, αλλά προς το παρόν τα χρειαζόμαστε για να χρηματοδοτήσουμε την "απεργία πείνας" των 300.
Εμείς, που είμαστε εφοπλιστές, όπως και οι φοιτητές μας, πρέπει να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη πληρώνοντας διόδια-χρυσάφι στον Πολύμυλο και τα Μάλγαρα, και να καίμε βενζίνη-χρυσάφι επίσης, για μια δουλειά στην Θεσσαλονίκη.

Το τραίνο ήταν πάντα μια διέξοδος στην γεωγραφική μας απομόνωση. Τώρα θα μας λείψει, και όχι μόνο συναισθηματικά.

Δυστυχώς σήμερα η Νέα Τάξη, και οι εγχώριοι πρατηριούχοι της, μας φέρνουν 3 αιώνες πίσω, πριν την επινόηση του σιδηροδρόμου.

1 σχόλιο:

 1. http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  Μπορεί να γίνει Αντικατοχικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, από τις πατριωτικές, αντιμνημονιακές οργανώσεις, με κάθε υποψήφιο να αναφέρει δίπλα από το όνομά του σε παρένθεση την ομάδα από την οποία προέρχεται.
  Τα ίδια τα εγωιστικά κόμματα για να μη διαλυθούν, χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ εμποδίζουν διχαστικά το λαό να το χρησιμοποιεί, παράλληλα με τους ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ συλλόγους, ΚΑΙ στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές! Ως πότε;
  Η διάδοση της χρήσης του ενιαίου ψηφοδελτίου δεν αφορά μόνο τις εκλογές, αλλά να μάθουν όλοι την πολύτιμη ιστορία του, να φανεί ο διχαστικός αυτο/καταστροφικός ρόλος όσων το πολεμούν, να επεκταθεί και στις ενώσεις όπου ακόμα μονομαχούν παρασιτικά οι κομματικοί.
  Οι διάσημοι αρχαίοι Έλληνες νομοθέτες υμνήθηκαν επειδή ΨΥΧΡΑΙΜΑ έπεισαν αντιτιθέμενους να χρησιμοποιούν όλο και πιο πολύ το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, αντί για τις αυτο/καταστροφικές κλίκες!
  Λυκούργος: ίδρυσε γερουσία εκλεγόμενη από ΕΝΙΑΙΟ κατάλογο.
  Δράκοντας: 621 π.Χ. Όχι ισόβια, αλλά δεκαετής θητεία αρχόντων, εκλεγόμενων από ΕΝΙΑΙΟ κατάλογο.
  Σόλωνας: 592 π.Χ. Ίδρυσε ένα νέο βουλευτικό σώμα, τη βουλή των τετρακοσίων με ετήσια θητεία, και θέσπισε τη διαδικασία τής κλήρωσης εκ προκρίτων, δηλ. από ΕΝΙΑΙΟ κατάλογο. Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία ο δήμος εξέλεγε ένα αριθμό υποψήφιων και στη συνέχεια γινόταν κλήρωση για την ανάδειξη των βουλευτών.
  Με ανάλογο τρόπο ανάδειξης εκ προκρίτων ίδρυσε το δικαστήριο Ηλιαία.
  Κλεισθένης: 508 π.Χ. Εισηγήθηκε να εκλέγει πάλι από ΕΝΙΑΙΟ κατάλογο η Εκκλησία τους 10 στρατηγούς.

  Η πραγματική δημοκρατία με συλλογικές αποφάσεις βγάζει υπεύθυνους από ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο
  Το 1821 ξεκίνησε μόλις συμφώνησαν και έβγαλαν στις ΠΛATEIEΣ βουλευτές με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, όπως είχε προτείνει ο Ρήγας στο άρθρο 37. Μετά έφτιαξαν Συντάγματα που το υιοθέτησαν. Με άμεσες τοπικές κινήσεις για σχηματισμό ομάδων υπέρ ενιαίου ψηφοδελτίου - κατά της ξένης κατοχής, ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα!

  ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ ΕΝΙΑΙΟΙ!
  Πέρυσι το φασιστικό υπουργείο ανέβαλε τις εκλογές τής Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας γιατί είχαν προκηρυχθεί με ENIAIO ψηφοδέλτιο!...
  Φέτος οι 2 χιλιάδες των νοσηλευτών που ψήφισαν στην Αθήνα, έδωσαν με την ψήφο τους πολλές απαντήσεις σε όλους μας, και στην ΕΝΕ μια περίτρανη νίκη με ποσοστό πάνω από 70% στο ανεξάρτητο Ενιαίο ψηφοδέλτιο , καταδικάζοντας απερίφραστα τις αναίσχυντες κομματικές παρεμβάσεις. http://pasyno.gr/1433 4 Ιουλίου 2011

  ΑπάντησηΔιαγραφή